Neerlandse Lloyds Lloyd’s Coverholder Overstromingsverzekering flood insurance Overstroming Zee
overstromingsverzekering

Wie is Neerlandse?

Neerlandse is opgericht in 2011 met als doel het overstromingsrisico verzekerbaar te maken. Neerlandse is een jong bedrijf, maar de zekerheid die Neerlandse biedt wordt geborgd door de oudste verzekeringsmarkt van Lloyd’s. Neerlandse en Lloyd’s garanderen 100% dekking op elke overstromingsverzekering. Dát kan geen andere verzekeraar u bieden.

10 februari 2012

Om de risicogebaseerde premie mogelijk te maken is Neerlandse een samenwerking aangegaan met de beursgenoteerde ingenieursorganisatie ARCADIS. Neerlandse heeft het risicomodel vertaald naar een web-based verzekeringsoplossing. Van persoonlijk risicoprofiel tot individueel gedifferentieerde premie en van geografisch risicomanagement tot aansluiting op assurantie-administratiesystemen.  

Neerlandse is de enige assuradeur in Nederland die dekking biedt tegen schade bij overstromingen.

Visie Neerlandse

  • Verlagen van individuele & collectieve risico’s is het belangrijkste doel van een verzekering.
  • Je verzekert risico’s die je niet kan dragen. Het overstromingsrisico is een risico dat de meeste mensen niet kunnen dragen. Iedereen die het risico niet kan dragen zou zich moeten verzekeren tegen het overstromingsrisico.
  • Het overstromingsrisico moet vrijwillig te verzekeren zijn. Alleen wanneer de verzekering een keuze is, maak je de verzekerde medeverantwoordelijk. Wanneer je verantwoordelijk bent moet je jezelf informeren over het risico.
  • Inzicht in het overstromingsrisico en de actie die hieruit volgt verlaagt het collectieve risico in Nederland. Een redelijk geprijsde actuarieel gedegen verzekeringsoplossing gebaseerd op de meest nauwkeurige data is daarbij de sleutel tot succes. Dát is wat Neerlandse biedt. Neerlandse verzekert
Gerelateerde artikelen
Neerlandse Wint Nvga Am Innovatieprijs 2017 Overstromingsrisicoverzekering Overstroming Risico Verzekering overstromingsverzekering "Winnaar Innovatieprijs droomt van het creëren van een nieuwe markt"

Bron tekst: Irene Okkerman, Irenergy
Bron foto: NVGA

Neerlandse won met haar Overstromingsrisicomodel de NVGA AM Innovatieprijs op 19 april jongstleden. De jury prees Neerlandse om haar volhardendheid te komen tot een verzekeringsoplossing voor een risico dat niet eerder verzekerbaar bleek te zijn. 

Fotografie: Erik van der Burgt media Rogier van der Kooy Versteeg: "Verzekeraars moeten echt het roer omgooien"

Tekst Robert Paling, Fotografie Erik van der burgt, Gepubliceerd in AM:Special Juni 2017

Naast de geprezen herintroductie van de overstromingsverzekering is er volgens Van der Kooy Versteeg ook op andere verzekeringsdomeinen nog een wereld te winnen. Voornamelijk door het veel nauwkeuriger inzetten van data.