Neerlandse Lloyds Lloyd’s Coverholder overstromingsrisicoverzekering flood insurance Weg Zee Windmolens Weide
overstromingsverzekering

Overstromingsverzekering nu enkel af te sluiten via intermediar

De in 2012 geïntroduceerde catastrofeverzekering wordt vervangen door een vernieuwde overstromingsverzekering, beschikbaar voor huiseigenaren, huurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE's). De overstromingsverzekering is alleen af te sluiten via het intermediair. 

De in 2012 geïntroduceerde catastrofeverzekering gaf dekking bij schade door overstromingen, aardbevingen en terroristische aanslagen. Dit product is nu in zijn geheel vervangen door een overstromingsverzekering waarbij overstromingen ter gevolge van een aardbeving, bom uit de Tweede Wereldoorlog ook binnen de dekking valt. 

Polishouders kunnen ervoor kiezen de gehele waarde van hun inboedel of opstal te verzekeren of dit te doen op basis van een premier risk bedrag. De premie is over de gehele linie verlaagd. Premies voor huiseigenaren beginnen vanaf €7,20 per maand en voor huurders vanaf €3,60 per maand. In gebieden met een sterk verhoogd risico (10% tot 15% van Nederland) liggen premies relatief hoger. De hoogte van de premie kan dan verlaagd worden door het nemen van maatregelen zoals het plaatsen van vloedschotten en door het kiezen van een verlaagde maximale uitkering op basis van premier risk. In samenwerking met het syndicaat Chaucer kan Neerlandse een 100 procent dekking garanderen. 

Gerelateerde artikelen
Neerlandse Lloyds Lloyd’S Coverholder Overstromingsverzekering Flood Insurance Rivier Boot 2 overstromingsverzekering ‘Schade bij overstroming kan oplopen tot 14 miljard', minister neemt bezoek aan stroomgebied van de Maas

140 miljoen euro zou het plan kosten om de bewoners, die wonen in het stroomgebied van de Maas tussen Lith en Ravenstein, te kunnen beschermen tegen overstromingen, aldus de provincie en Waterschap Aa en Maas.

Shutterstock 1064701625 2 overstromingsverzekering Risico's kosten Nederlandse steden jaarlijks gemiddeld anderhalf miljard euro

Nederlandse steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam kunnen het bbp jaarlijks voor € 1,58 miljard aan schade toebrengen.