Neerlandse Lloyds Lloyd’s Coverholder overstromingsrisicoverzekering flood insurance Overstroming Water
overstromingsverzekering

Overstromingsverzekering nu overal verkrijgbaar

Door de toegenomen aandacht voor het gevaar van een overstroming in Nederland is de vraag naar de Neerlandse overstromingsrisicoverzekering fors toegenomen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen zijn Klap en Neerlandse een samenwerking aangegaan met ruim 1.500 onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Vanaf vandaag kan iedereen terecht bij zijn of haar eigen verzekeringsadviseur. Zowel voor inzicht in het overstromingsrisico voor een specifiek adres én voor het afsluiten van de overstromingsverzekering.

24 november 2016
Door Robert Smeets
> Overstromingsverzekering

Alle samenwerkende verzekeringsadviseurs zijn lid van coöperatie DAK. “Wij zijn trots op deze mooie samenwerking. Overstroming is een zwaar onderschat risico en het is dan ook goed dat onze leden eindelijk een antwoord én een passende oplossing kunnen bieden voor dit steeds maar toenemende risico”. Aldus Tim Rijvers algemeen directeur van DAK.

"Overstroming is een zwaar onderschat risico en het is dan ook goed dat onze leden eindelijk een antwoord én een passende oplossing kunnen bieden voor dit steeds maar toenemende risico”

Nederland is grotendeels potentieel overstroombaar. Maar liefst 26% van de Nederlandse bodem ligt onder N.A.P. waarbij nog eens 29% van de rest van Nederland overstroombaar is vanuit rivieren. In onze delta lopen 9 miljoen inwoners het risico slachtoffer te worden van een overstroming in een gebied waar tweederde van ons nationale inkomen (BNP) verdiend.

Contact informatie Auteur
Robert Smeets Data-analist +31 88 201 2000
Gerelateerde artikelen
Elbe 1724627 1920 overstromingsverzekering VEH: "Geen collectieve maar vrijwillige verzekering tegen overstroming"

Vereniging Eigen Huis wijst een verplichte collectieve verzekering tegen overstromingsschade af, zoals dat vandaag is voorgesteld door het Verbond van Verzekeraars. 

Neerlandse Lloyds Lloyd’s Coverholder overstromingsrisicoverzekering flood insurance Molen Zee overstromingsverzekering Vrijwillige overstromingsverzekering voordeliger dan verplichte kartelverzekering van het Verbond

Uit analyse blijkt dat de nieuwe vrijwillige verzekering van Neerlandse vele malen voordeliger is dan de verplichte kartelverzekering die het Verbond in 2013 voorstelde.