Neerlandse Wint Nvga Am Innovatieprijs 2017 Overstromingsrisicoverzekering Overstroming Risico Verzekering
overstromingsverzekering "Winnaar Innovatieprijs droomt van het creëren van een nieuwe markt"

Bron tekst: Irene Okkerman, Irenergy
Bron foto: NVGA

Neerlandse won met haar Overstromingsrisicomodel de NVGA AM Innovatieprijs op 19 april jongstleden. De jury prees Neerlandse om haar volhardendheid te komen tot een verzekeringsoplossing voor een risico dat niet eerder verzekerbaar bleek te zijn. 

Fotografie: Erik van der Burgt media Rogier van der Kooy Versteeg: "Verzekeraars moeten echt het roer omgooien"

Tekst Robert Paling, Fotografie Erik van der burgt, Gepubliceerd in AM:Special Juni 2017

Naast de geprezen herintroductie van de overstromingsverzekering is er volgens Van der Kooy Versteeg ook op andere verzekeringsdomeinen nog een wereld te winnen. Voornamelijk door het veel nauwkeuriger inzetten van data. 

Neerlandse Lloyds Lloyd’s Coverholder overstromingsrisicoverzekering flood insurance Molen Zee overstromingsverzekering Vrijwillige overstromingsverzekering voordeliger dan verplichte kartelverzekering van het Verbond

Uit analyse blijkt dat de nieuwe vrijwillige verzekering van Neerlandse vele malen voordeliger is dan de verplichte kartelverzekering die het Verbond in 2013 voorstelde.

Neerlandse Lloyds Lloyd’s Coverholder Overstromingsverzekering flood insurance Overstroming Zee
overstromingsverzekering Wie is Neerlandse?

Neerlandse is opgericht in 2011 met als doel het overstromingsrisico verzekerbaar te maken. Neerlandse is een jong bedrijf, maar de zekerheid die Neerlandse biedt wordt geborgd door de oudste verzekeringsmarkt van Lloyd’s.